Belgrade
en
English
back to articles

Evrovizijska senzacija Baby Lasagna na EXIT festivalu

15 May
Evrovizijska senzacija Baby Lasagna na EXIT festivalu
Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna nastupa na ovogodišnjem EXIT festivalu
Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, nastupiće kao hedlajner na ovogodišnjem EXIT festivalu!

Ko je Baby Lasagna?

Baby Lasagna projekat je koji je kreirao kantautor Marko Purišić (Umag, 05. jul 1995), kako bi komponovao pesme po svom ukusu.

Ovaj umaški muzičar ima opušten pristup muziciranju, što se ogleda u njegovim duhovitim i ležernim tekstovima.

Koristeći ono što vidi kao predvidljive aranžmanske standarde, Marko pokušava da onima koji pažljivo slušaju prenese dublju poruku o brigama i patnjama našeg okruženja. Njegova misija je da vas zabavi dok skreće pažnju na društvene i duhovne izazove pojedinaca i društva.

Evrovizijski uspeh

Na Dori, hrvatskom nacionalnom takmičenju za izbor za pesmu Evrovizije, bio je rezerva, ali u poslednjem trenutku je prešao na listu glavnih izvođača. Sa svojom izvedbom, Baby Lasagna je oduševio hrvatsku publiku i odneo ubedljivu pobedu.

Nakon osvojenog prvog mesta na Dori, Rim Tim Tagi Dim postaje kako regionalni, tako i evropski, pa čak i svetski hit. U prvom polufinalu ovogodišnjeg takmičenja, osvojio je najviše bodova, te s lakoćom prošao u finale. Do same finalne večeri ovogodišnje Evrovizije, Marko se vodio kao favorit za pobedu.

Uprkos tome što je žiri presudio da pobeda ode Švajcarskoj, Rim Tim Tagi Dim osvojio je srca evropske publike, po čijim glasovima bi ovaj vicešampion bio ovogodišnji pobednik.

Šta nas čeka?

Pred Baby Lasagnom je nesumnjivo blistava karijera – publika širom regiona ga je ponosno dočekala nakon sjajnog nastupa u Malmeu, a svi jedva čekaju da vide šta nam to Marko sledeće sprema.

U najavi je njegov album prvenac, Demons & Mosquitos, kao i nastupi na Sea Star Festivalu i njegov prvi solo koncert u Zagrebu krajem godine. 10. jula stiže i na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje EXIT festivala, a samim tim postao i jedan od retkih regionalnih hedlajnera ovog poznatog festivala.

S nestrpljenjem čekamo novu muziku, ali i da svi zaplešemo uz Rim Tim Tagi Dim na Tvrđavi!