Belgrade
en
English
back to articles

Prvi april – dan za smeh i zabavu

29 March
Prvi april – dan za smeh i zabavu
Prvi april je savršen da se zabavite sa društvom
Prvi april poznat i kao Svetski dan šale, zauzima posebno mesto u kalendaru kao dan posvećen veselju, nestašluku i dobroćudnim šalama. Širom sveta, ljudi se s iščekivanjem raduju ovoj prilici da se prepuste smicalicama i da se pre svega našale i nasmeju s prijateljima, porodicom i kolegama. Iako njegovo poreklo nije poznato, suština Svetskog dana šale ostaje ista: vreme za uživanje u čarima zabave i drugarstva. Mi vam otkrivamo najbolje načine da provedete ovaj dan!

Stendap nastupi

Stendap nastupi su mnogima sinonim za smeh, a zabava je naprosto zagarantovana na prvoaprilskim specijalima poznatih komičara.

Zoran Kesić svoju priredbu Priče i pesme ponovo dovodi u Beograd! Zašto priredba? Zato što je malo stendap, malo predstava, malo konferencija za medije, malo muzički koncert, malo osnivačka skupština – dakle priredba. Tako da, pravac u mts Dvoranu, ako želite da nezaboravno prvoaprilsko veče provedete sa čuvenim voditeljom.

Ben Akiba comedy club & bar takođe ima spreman program za 1. april, u vidu humorističkog specijala Aprililili koji će vas ostaviti u suzama od smeha.

Nebojša Grujić nije iz Novog Sada, ali će baš u ovom gradu 1. aprila da održi svoj specijal Dođoš. Teme koje možete čuti na njegovom stendapu uključuju Limance, Futog, Sremice, detinjstvo i dr. Dođoši, a i vi starosedeoci, svi od Ledinaca pa do Malog Beograda, dobrodošli ste na stendap Nebojše Grujića.

U Novom Sadu, možete svratiti i na stendap Best of Srđan Olman. Srđan se posle dva rasprodata stendap nastupa u Domu kulture, vraća sa izborom najboljeg materijala na Svetski dan šale.

Predstave

Ukoliko stendap nije za vas, bez brige! Možda u pozorištu pronađete željenu dozu humora. Prvog aprilskog dana imate priliku da se nasmejete i sa svojom decom na izvođenju predstave Oliver Tvist. Ova na momente nežna i srceparajuća predstava je prožeta humorom, te garantuje divan provod za celu porodicu.

U večernjim časovima, prava zabava za parove ili društvo čine komedija Ko je rekao mjauBoing boing ili pak predstava Švaleri. Matematički precizna, smeštena u Pariz tog vremena, predstava Boing boing je smešna, ali i poetična priča, dok je preciznost mehaničkog sata i tempo koji ne dozvoljava predah ni glumcima ni publici u Švalerima recept je za sat i po neprevaziđene zabave koju još niste doživeli.

Bez obzira na vaš izbor, nadamo se da će vam ostatak aprila biti zabavan isto koliko i prvi dan ovog meseca, te da ćete ga provesti u sjajnom društvu!