Belgrade
en
English
back to articles

Džez za DŽ – 12. sezona

9 September
Džez za DŽ – 12. sezona
Džez za DŽ u Domu omladine
Dom omladine Beograda organizuje 12. po redu sezonu Džeza za DŽ!

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata Džez za Dž koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, od 7. do 28. septembra 2024. u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će, u susret Beogradskom džez festivalu, i ove godine imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Tokom prethodnih jedanaest godina u okviru programa Džez za Dž Dom omladine Beograda je organizovao brojne koncerate, kako već renomiranih umetnika, tako i mladih nada srpske džez scene. Svake godine posebno mesto u programu pripada studentima Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, čije koncerte DOB organizuje u saradnji sa ovom obrazovnom institucijom.

12. sezonu otvorio je sjajni Kvartet Sofije Ćirović, talentovane vokalistkinje, studentkinje Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a ostatak izvođača možete videti ovde.

Ne propustite priliku da svake subote u septembru uživate u besplatnim koncertima na otvorenom. Vidimo se ispred Doma omladine!