Belgrade
en
English
back to articles

Februarske premijere: Uzbudljiva pozorišna scena u Beogradu i Novom Sadu

14 February
Februarske premijere: Uzbudljiva pozorišna scena u Beogradu i Novom Sadu
Scenski spektakl i umetnička magija su ovog februara na korak od vas
U srcu zimske sezone, pozorišna scena u Beogradu i Novom Sadu oživljava uz seriju intrigantnih premijera. Evo nekoliko predstava koje će nam obogatiti kulturni život tokom februara.

1. Mišja groznica u Srpskom narodnom pozorištu


  • Premijera: 09. februar

SNP u Novom Sadu predstavlja Mišju groznicu, novo delo koje će sigurno privući pažnju publike svojom originalnom pričom i izuzetnim izvođenjem. Ovaj komad obećava da će nasmejati, ali i podstaći na razmišljanje o suštinskim pitanjima koja oblikuju društvo i ljudske sudbine na Balkanu.

2. Ljudi bez grobova u Beogradskom dramskom pozorištu


  • Premijera: 10. februar

Beogradsko dramsko pozorište donosi nam Ljude bez grobova, adaptacija istoimenog romana Enesa Halilovića. Ova predstava nudi gledaocima ne samo dramatično iskustvo, već i priliku za introspekciju o nasleđenim sudbinama i nepromenjenim obrascima koji nas okružuju.

3. Pozorišni performans Biti žena u Srpskom narodnom pozorištu


  • Premijera: 13. februar

Performans Biti žena u SNP-u istražuje kompleksnost i evoluciju ženskog identiteta kroz prizmu ženskih likova, postavljajući pitanja o promenama svesti o ulozi žene u društvu od kraja 19. veka do danas.

4. Pozorišni performans Prijatelji u mts Dvorani


  • Premijera: 16. februar

Dugoočekivani doživljaj stiže u Beograd – svima omiljeni likovi iz kultne američke serije Prijatelji donose svoje živote na pozorišne daske mts Dvorane. Smejte se i uživajte u ljubavnim zapletima uz ove dobro poznate Prijatelje, na jedinstven način prilagođene domaćoj sceni. Premijera zakazana za 16. februar obećava nezaboravno veče ispunjeno smehom, emocijama i neočekivanim obrtima.

5. Godinama u isto vreme u Pozorištu Slavija


  • Premijera: 25. februar

Pozorište Slavija predstavlja Godinama u isto vreme, priču o ljubavnicima U braku – ali ne jedno s drugim. Ova predstava, ne samo da otkriva složenost emotivnih veza, već i postavlja pitanje o prirodi ljubavi kroz prizmu starijih protagonista.

6. Strah u operi u Atelju 212


  • Premijera: 29. februar

Atelje 212 donosi Strah u operi, predstavu koja kombinuje dramu i misteriju. Strah u operi ne samo da ogoljava društvene nepravde, već i poziva publiku na promišljanje o moralnim izazovima i odgovornosti svakog pojedinca. Ovaj teatarski doživljaj će poljuljati emocije gledalaca, te ih nagnati na razmišljanje o sopstvenim stavovima prema nepravdi i solidarnosti.


Dok februar odmiče, noviteti na repertoarima obećavaju pozorišnim ljubiteljima u Beogradu i Novom Sadu kako dobru zabavu, tako i kvalitetan umetnički izbor. Iskoristite priliku da istražite nove umetničke horizonte i doživite čaroliju pozorišta u ovim dinamičnim gradovima.