Belgrade
en
English
back to articles

Borna Čop najavljuje prvi solo album

24 May
Borna Čop najavljuje prvi solo album
Vedran Božić i Borna Čop. Foto: Marina Pešić
Gitarista Filma Borna Čop saradnjom sa Vedranom Božićem najavljuje prvi solo album.

Borna Čop, gitarista grupe Film, predstavlja novi autorski singl Što ćemo sad s tim, punokrvnu rok pesmu natopljenu snažnim emocijama i gitarskim bravurama legendarnog Vedrana Božića, jednog od najvećih sviračkih imena jugoslovenske rok scene.

Što ćemo sad s tim je pesma koja za mene ima izuzetnu važnost, stoga sam je odabrao kao najavni singl prvog kantautorskog albuma koji izlazi ove godine”, ističe Čop. „Oduševljen sam sinergijom sa producentom Zvonimirom Domazetom, u čijem vrhunskom studiju upravo ovih dana dovršavamo snimanje materijala”.

Borna Čop posebno naglašava da je ponosan zbog saradnje sa Božićem: „Vedran je istinski velikan rok gitare, moj dragi prijatelj i muzički mentor još od gimnazijskih dana. Njegove solo deonice pesmi daju posebnu vrednost i poveznicu s vremenom najkreativnijeg stvaralaštva u rokenrolu”.

Video spot u režiji Igora Ilića, između ostalog, prikazuje Bornu i njegove saradnike u studiju kao svojevrsnom utočištu od spoljnog sveta, muzičkom ateljeu u kojem nastaju njihova dela koja jedva čekaju da podele s publikom na koncertnim binama, radio stanicama i putem interneta.

Borna je prethodno već predstavio uspešne singlove Sestro noći, Znakovi ljubavi, Ljeto ljubavi i baladu Svjetla Zagreba. Neke od navedenih su zadobile toliku podršku slušalaštva u Srbiji da su bile u vrhu top lista Radio Beograda 202.