Belgrade
en
English
back to articles

3 razloga zašto je smeh dobar za vas

16 April
3 razloga zašto je smeh dobar za vas
Smeh jača veze
Smeh je sastavni deo života, ali da li ste znali koji su pozitivni uticaji smejanja na vas i ljude iz vašeg okruženja?

Iako su dobre strane mnogobrojne, izdvajamo 3 najvažnija razloga zbog kojih bi trebalo češće da se smejete!

Smeh smanjuje stres

Smeh je sjajan način da se rešite stresa. Kada se smejete, organizam luči endorfin, koji pozitivno utiče na vaše raspoloženje. Smeh takođe može da pomogne pri snižavanju pritiska i smanjenju broja otkucaja srca.

Smeh pospešuje imuni sistem

Smeh vam zapravo može pomoći i da ojačate svoj imuni sistem. Istraživanja su pokazala da smeh povećava broj ćelija koje se bore protiv infekcija. Dakle, sledeći put kada ste neraspoloženi, probajte da pogledate neki smešan film ili da porazgovarate sa prijateljima čije vas šale uvek nasmeju.

Smeh jača veze

Smeh je odličan način da se povežete sa drugima. Kada se smejete sa nekim, stvara se osećaj povezanosti i bliskosti. Smeh takođe može da pomogne u rešavanju sukoba i građenju poverenja.

Događaji koji će vas zagarantovano nasmejati

Sada kada znate neke benefite smeha, vreme je da okupite vaše voljene, prijatelje, ili se sami odvažite da obiđete događaje u sklopu kojih ćete se definitivno nasmejati.

Dva mesta koja uvek garantuju zabavu su BitefArtCafe, kao i kultni Ben Akiba comedy club & bar, koji na repertoaru redovno imaju stendap nastupe nekih od najboljih komičara na ovim prostorima.

Takođe u Beogradu, možete videti česta gostovanja komičara u mts Dvorani, kao i Akademiji 28.

U Novom Sadu, na stendap nastupe možete naići kako u London pabu i Domu kulture, tako i u Pozorištu mladih, Gimnaziji „Laza Kostić”, Gradskoj koncertnoj dvorani i mnogobrojnim drugim mestima.

Koje god od ovih sjajnih mesta da izaberete, jedno je sigurno – smeh je zagarantovan!