Belgrade
en
English
back to articles

32. BELEF – Dobra priča

25 June
32. BELEF – Dobra priča
I ove godine BELEF nastavlja svoju priču razvijajući sa pozorištima, glumcima, umetnicima, nove predstave, nove beogradske premijere, ali i nove razgovore, nove susrete i pre svega nove doživljaje teatra!

32. Beogradski letnji festival BELEF, stalna manifestacija od značaja za kulturu grada Beograda, koja je nastala 1992. godine, osmišljena je sa idejom da publici omogući nova, značajna i premijerna izvođenja pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, performansa, razgovora i književnih predstavljanja objedinjenih u okviru koncepta: beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi doživljaji, koji bi dali ekskluzivitet scenskim izvođenjima u okviru Belefa u saradnji sa gradskim i republičkim institucijama kulture, Univerzitetom umetnosti, umetničkim akademijama, nezavisnom scenom i regionalnim teatrima i projektima povezivanja.

Pozorišne predstave i programi festivala održavaće se na scenama gradskih pozorišta i u prostorima gradskih ustanova kulture: Narodnom pozorištu u Beogradu, Ateljeu 212, Malom pozorištu „Duško Radović”, Pozorištu „Boško Buha”, Teatru Vuk, Hartefakt kući, Pozorištu lutaka „Pinokio”, Salonu Muzeja grada Beograda…

Ovogodišnji festival traje od 20. juna do 07. jula, a predstave u okviru različitih programa BELEF-a možete videti ovde. Vidimo se!